Op donderdag 4 juli a.s. geeft Het Randstedelijk Mannenkoor een benefietconcert ten bate van KNGF Geleidehonden. Het concert is vrij toegankelijk en begint om 20:00 uur in de Dorpskerk van Spijkenisse. Gedurende het concert wordt jonge talenten de gelegenheid gegeven om hun muzikale talent aan het publiek ten gehore te brengen. Tijdens het concert zal er een collecte gehouden worden die geheel ten goede komt aan het KNGF. ( zie poster)

Wat doet het KNGF ?

Sinds de oprichting van KNGF Geleidehonden in 1935 hebben wij duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Door al deze ervaring hebben wij een schat aan kennis op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zetten we tegenwoordig ook in voor mensen met andere beperkingen: bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, personen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) of kinderen met autisme. Het is onze missie zoveel mogelijk mensen met een beperking een fijner leven te geven met een speciaal opgeleide hond. Een geleidehond vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden.

Als organisatie hebben wij een aantal vertegenwoordigers van onze geleidehondenbazen en fokgast- en puppypleeggezinnen aangesteld als ambassadeur. Onze ambassadeurs geven, met hun geleidehond, assistentiehond of pleegpup, graag een presentatie, gastcollege of lezing. Zij weten het verhaal van KNGF Geleidehonden treffend over te brengen. De persoonlijke ervaringen die ze eraan toevoegen geven de presentaties een uniek karakter. De ambassadeurs vertellen over eigen belevenissen met hun blindengeleidehond, assistentiehond, buddyhond of autismegeleidehond.

Benefietconcert t.b.v. KNGF Geleidehonden