HOME
Het Randstedelijk Mannenkoor is een jong koor. Als officiële oprichtingsdatum geldt 11 juli

Het Randstedelijk Mannenkoor is een jong koor. Als officiële oprichtingsdatum geldt 11 juli 2000, maar de eerste repetitieavond vond plaats op 7 september 2000 in Spijkenisse. Sinds het najaar van 2000 heeft het koor een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Momenteel oefent dirigent Arjan Breukhoven elke week op donderdagavond met  dit koor in De Verbinding, Eikenlaan 2  in Spijkenisse.


Het Randstedelijk Mannenkoor is een algemeen koor met een neutraal karakter, hetgeen tot uitdrukking komt in het repertoire. Dit bestaat onder meer uit populaire en  klassieke liederen, hoogtepunten uit bekende musicals, vaderlandse liederen, negrospirituals en geestelijke muziek. Elke repetitieavond blijkt weer, dat het koor bij deze dirigent in goede handen is. Een korte voorbereiding van slechts enkele maanden belette het de dirigent en de leden niet om op 20 december 2000 al een geslaagd kerstconcert te organiseren. Na dit eerste concert volgden er nog veel succesvolle optredens in en buiten de regio.

Ook werkte het koor mee aan filmopnames voor de film “Noordeloos” van de VPRO en aan het populaire VARA programma Kopspijkers. Een aantal mannen werkten zelfs mee aan een opname voor een TV-commercial van de belastingdienst. Ook werkte HRM mee aan TV opnames voor het Programma Nederland Zingt van de EO.  Het koor was ook kortdurend te zien in het NCRV programma “Nederland Schoon”.  

Zoals gezegd is het Randstedelijk Mannenkoor nog een jong koor. Het koor heeft als thuishaven Spijkenisse. Het Randstedelijk Mannenkoor streeft er naar om jaarlijks minstens één of meerdere concerten in de eigen regio te organiseren. Aan deze concerten hebben in het verleden al veel bekende musici meegewerkt, zoals bv. Cor Bakker, Henk Poort, Ernst Daniel Smid, Graziëlla Frerichs, Marjolein Keuning, Marten Smeding ,  Liselotte Rokyta, Mattijs van de Woerd, Sander van Marion, Ingrid Kapelle, Wendy Roobol, Het Tieleman Ensemble. Namen waar wij als koor trots op zijn.

De koorleden komen niet alleen uit Spijkenisse maar ook uit de wijde omgeving zoals bijvoorbeeld: Brielle, Barendrecht, Hellevoetsluis, Hoogvliet, Maassluis, Pernis, Piershil, Poortugaal, Ridderkerk, Rotterdam, Rozenburg, Tinte, Zuidland, Oostvoorne en Rhoon.

Ondanks de gestage groei heeft Het Randstedelijk Mannenkoor nog steeds plaats voor nieuwe leden. Heeft u zin om met ons koor mee te zingen kom dan eens vrijblijvend langs op een van onze repetitie avonden. U hoeft echt geen noten te kunnen lezen. Iedere donderdagavond is Het Randstedelijk Mannenkoor en de dirigent aanwezig in De Verbinding, Eikenlaan 2  te Spijkenisse. De repetitie begint om 19.30 uur en duurt tot 21.45 uur. Inlichtingen kunt u inwinnen via telefoon 06 12506837 

CONTACT